torstai 24. huhtikuuta 2014

#healthyfood☆

Olen herkkumärsyäjä, siitä ei pääse eroon. Ihmettelen ihan miten pystyin olemaan pahimpana ana-aikana täysin herkuttelematta (peräti viisi kuukautta, huhhuh!). Nooh nyt on tullut otettua hiukan takaisin ja herkut maistuvat kyllä. Kuitenkin, se yltiöpäinen sokerinsyönti nyt ei ole edes toipuvalle anorektikolle hyvästä. The Good Morning-blogin inspiroimana sitten kehittelin terveellisen marjapiirakan! Tämä tosiaan on oma sovellukseni, laitan reseptiä tuohon alas sitten! :3

I love sweet stuff! I wonder myself how I could be without any sugary treats when I had my worst season of my anorexia (five months without anything good, huhhuh!). Wellll now I have taken that back and I have eaten lots of cakes and pies and so on. Anyway, eating too much sugar isn't good for anyone's health, so I made healthy berry pie inspirated by The Good Morning- blog. I wrote the recipe under! :3

Vähän vajavainen tämä minun "vaihe vaiheelta"-kuvasarja, en keksinyt ottaa kameraa ihan alkuvaiheesta asti mukaan. Kuitenkin, näitä tarvitset terveelliseen marjapiirakkaan:
1 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa
1½ rkl kanelia
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 banaania
½ dl raejuustoa
(vähän vettä)
Marjoja/hedemiä
Ohje on ihan simppeli: Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sitten ota raejuusto, ja muussaa se. Muussaa myös banaanit, ja sekoita raejuuston kera. Lisää banaani-raejuustomössöön kananmunat ja sekoita. Sitten miksaa kaikki aineet keskenään, ja jos seos tuntuu liian tökötiltä lisää tilkka vettä sekaan. Levitä pellille ja asettele marjat/hedelmät päälle! Itse käytin vattuja, mustikoita ja omenaa. Maustoin vielä piirakan pienellä määrällä kanelia ja inkivääriä. Paista uunissa noin 30 min 175 asteessa.  Oli hyvää! Ja vielä parempaa tämä oli vaniljajätskin kera, jokseenkin silloin tuo terveellisyys tietenkin neutraloituu kun lotaisee ison kimpaleen kermajäätelöä päälle... Pitäisi kokeilla sitä terveellistä jäätelöäkin joskus!

The recipe is pretty simple. Here is what you will need to do this:
1 dl rye flour
2 dl oatmeals
1 teaspoon cardamom
1½ spoon cinnamon
1 teaspoon baking powder
2 eggs
2 bananas
½ dl cottage cheese
(little bit water)

Berries/fruits

Now you simply mix the dry ingredients together. Then mash the bananas and the cottage cheese and mix them together. Add eggs to the banana-cheese mixture. Then mix dry and wet ingredients together. Put some berries or fruits on top of the pie. I also added some cinnamon and very little ginger on top of it. Put the pie in the oven about 30 mins and 175C. I loved it! Even more I loved it when I added some vanilla ice cream on top of it, but then the pie isn't so healthy anymore...

Kokkailin myös itselleni jotakin suolaista. Pakastimessa oli valmistaikinapohjia, ja käsky kävi että ne tulee käyttää. Okei, piirakkapohja nyt ei ollut kovinkaan terveellinen, koska se oli vain vehnäjauhoa ja margariinia. Tässä on kuitenkin reseptiä miten tekee tuon täytteen. Tämä piirakka on kyllä yksi lemppareistani, ja maistui myös pikkusiskoillenikin! Joka on ihme sillä he ovat varsin nirsoja ruokansa suhteen.
Täyte:
1 sipuli (tai enemmänkin jos tykkää!)
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
tomaattia
1 rkl ruohosipulituorejuustoa
1 dl raejuustoa
2 kananmunaa
½ dl juustoraastetta
1 rkl ruisjauhoja
chilimaustetta
pitsamaustetta
Tähän(kin) nyt voi oikeastaan soveltaa miten haluaa. Tuon tuorejuuston voi jättää pois jos haluaa, ja laitella paprikaa/sipulia/tomaattia oman mielensä mukaan mistä tykkää ja mausteita myös. Mutta tämän olen itse todennut hyväksi ja tästä tykkään. Ajattelin kokeilla seuraavan kerran terveellisellä pohjallakin!  En tosin tiedä millä korvaisin margariinin/voin pohjassa, sillä öljy ei tosiaan taida ajaa samaa asiaa... Anyways, tuota piirakkaa pidin uunissa 20 min ja 200 astetta!

Filling:
1 onion
2 cloves of garlic
1 pepper
tomatoes
1 spoon of chive creamcheese
1 dl cottage cheese
2 eggs
½ dl grated cheese
1 spoon of rye flour
chili spice
pizza spice

In this this recipe (too) you can actually add whatever you want. If you like, you don't have to add that chive cheese at all, and you can put as much as you want pepper and tomatoes. But this is the way I like it. I will try next time to make the bottom more healthy too, but I don't know how to replace butter... Oil won't do it. But well, I kept this one in the oven about 20 mins and 200C!

I hope you liked these!

2 kommenttia: