torstai 11. elokuuta 2016

*:・゚✧Syökää rehellisesti, naiset! ✧・゚:*


Siihen törmää yhä ihan jatkuvasti, somessa ja livenä. Miksi naiset eivät uskalla syödä rehellisesti? Tämä ajatus lähti siitä, kun luin muutaman bloggaajan poikaystäväpostausta, joissa kysyttiin kysymys tyyliin mitä teillä kotona yleensä syödään? Vastaukset olivat, että poikaystäväpuolisko syö kaikkea, mutta tuo tyttöystävä syö lähinnä vain salaattia ja protskurahkaa. Ei sillä, varmasti on niitä naisia jotka elää salaatilla, ja tykkää vain salaatista eikä koskaan teekään mieli ravintolassa mitään. Mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä ja vahvalla epäilyllä; Kuinka moni teistä ihan oikeasti kusettaa syömisissään? Näin suoraan kysyttynä. Kuinka monesti huijaatte syöneenne paljon vähemmän kuin oikeasti kun ruuasta puhutaan? Kuka sanoo ettei tykkää grillisafkasta ja pitsakin tehdään vain siihen kukkakaalipohjaan, ei ikinä vehnäjauhoihin. Ja karkit ja pullat ja keksit... Hyi! Makeanhimohan lähtee just sillä rahkalla ja protskupatukoilla.

Enkä minä tässä yritä kiillottaa omaa sädekehää, sillä kuten sanoin, kokemuksella tässä kirjoitellaan. Teen itsekin sitä, kun joku kysyy, että mitä olen tänään syönyt, niin vastaan "en juuri mitään", tai "vaan yhden leivän", vaikka todellisuudessa olenkin märsynnyt pitkin päivää kaikenlaista aina suklaasta karjalanpiirakoihin. Ravintolassa otan sen kevyimmän(kuuloisen) annoksen, jos olen uudessa tai semituntemattomassa porukassa, sillä enhän halua sitä burgeria ranskiksilla ottaa ettei minua vallan läskiksi luulla. Ja niin edelleen. Ja tämä on ihan naurettavaa!

Nainen on naiselle susi, tai vaihtoehtoisesti se susi asuu ihan omassa päässä. Tätä mietin eilen ystäväni kanssa, että kuka tämän naurettavan olen-läski-jos-syön-jotain-einiinfitness-ruokaa- trendin on saanut silloin ammoisina aikoina aikaiseksi. Kun tämä nyt ei siis päde pelkkään mättöruokaan, tuntuu että se normaali kotiruokakin on jo sillä kielletyllä alueella, kun se ei ole salaattia tai vähähiilarista muutenvaan. Kun sairastin anoreksiaa, oli tämä yksi niistä asioista jotka tekivät painon normaaliin nostamisesta vaikeaa ja sitämyöten syömisestäkin. Salaattiinhan kun ei blogimaailman perusteella kukaan edes salaatinkastiketta laita.

Onhan niitä bloggaajia jotka jakavat myös herkkureseptejä, missä se ruoka ei ole #healthyfood. Silloin yleensä kuitenkin painotetaan, että "Tämä rocky road meni sitten lahjaksi kavereille", tai "Tehtiin näitä tortilloja, mutta itse en syönyt kuin puolikkaan, mieheke tuhosi nuo loput". Uinosta kirjoiteltiin eräälle foorumille, kuinka on vastuuton läski kun jakaa reseptejä, joissa on ranskanperunoita, leipää, tortillaa... Koska lukijathan inspiroituu ja tekee niitä ja lihovat ja muistuteltiinpahan ettei kannattaisi mätystää sellaisia määriä epäterveellisyyksiä itse bloggaajankaan, sillä on jo aika lihava. Mungosta taas kirjoiteltiin, kuinka ei kannattaisi juoda viiniä ja syödä juustoja, näyttää nimittäin raskaana olevalle. Ja sitten taas omiin kokemuksiin, on tullut kehotusta että munkit ja macaronsit voisi jättää niitä tarvitseville, sillä olen saanut jo oman painoni plus reilusti enemmän takaisin. Anoreksiarecovery blogeja lukiessani, törmäsi niissä säännöllisesti kommentteihin anoreksiaa sairastavasta jätski kädessä, "Vaikka oot sairas ni ei silti tarvii alkaa mättämään jotain jäätelöä, hyi helvetti!"

En tiedä onko tämä juurikin taustani takia sellainen asia, joka oikeasti hiukan vaivaakin minua. Moni varmaan ei noteeraa edes asiaa blogimaailmassa, saati in real life. Itse kuitenkin olen nainen, tykkään ruuasta ja ruuanlaitosta, sekä ulkona syömisestä. Olen siinä päässyt yli yleisön paineesta, että voin myöntää asioita, kavereilleni, somessa sekä tuntemattomillekin. On kurjaa huomata että meillä naisilla vielä on estoja syömisen sekä sitämyötä koon suhteen, vaikka aktiivisesti onkin eritahoilta tullut kampanjointia sen puolesta, että jokainen olisi tyytyväinen itseensä! Ja syökää mitä haluatte, oli se sitten sitä salaattia tai vaikka hampurilainen, silloin tällöin roskaruoan syöminen ei nimittäin maailmaa kaada, ja jos sanot tykkääväsi pitsasta niin se ei naiseuttasi vähennä. 

P.s. Tekstin pointti ei siis ollut kannustaa roskaruoan päivittäin vetämiseen tai se, että salaatinsyönti rahkoineen olisi pahasta. Pointtina se, miksi naiset demonisoi omia ja muidenkin syömisiä, vaikka siihen ei ole mitään tarvetta. 

51 kommenttia:

  1. Tosi hyvä teksti ja olen ihan samaa mieltä!

    VastaaPoista
  2. Taidat käydä levittelemässä omaakin blogiasi noissa langoissa kun noin ahkerasti luet kaikki juorut. Sairasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, miksi työntäisin pääni giljotiiniin :D Käyn tsekkailemassa kun hoksaan että vauvasta on porukkaa tänne tullut.

      P.s. mä kyllä tiedän kuka sinne mua linkkailee ;) Et kannattas kuule lopettaa toi homma nyt vielä hyvän sään aikana.

      Poista
  3. Mä oon miettinyt tätä samaa monta kertaa! Niin hyvä postaus, kasasi kaikki omatkin ajatukset yhteen :D Muistan kun luin niitä "18 x jatka lausetta" -postauksia ja kaikki vastasivat tosi lyhyesti siihen "tänään olen syönyt"....ihan naurattaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo muistan kans! :D Täytyy sanoo et itekin vastasin niukasti, mutta kerrankin se oli totta, kun aamusta taisin sitä väkertää. Hei ihan mahtavaa et oot samoja juttuja miettinyt ja samoilla linjoilla kanssani :D

      Poista
  4. Siiis niin totta!! :D Olen kanssa huomannut saman ilmiön, että omia syömisiä kaunistellaan tosi paljon etenkin naisten keskuudessa. Mulla on päiviä, jolloin salaatti ja kaikki fresh maistuu, mutta sit taas vastapainoksi vähintään yhtä paljon niitä "kanawingsit, ranskikset ja kaikki mahdollinen rasvainen ruoka tänne"-päiviä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja mä en ihan sitä tarkkaa syytä tiedä miks näin tehdään :D Ja sama täällä, salaatti on tosi hyvää ja usein lounaaksi sitä syönkin, mut sit taas tykkään kaikesta hyvetistä myöskin :D

      Poista
  5. Hyvä teksti muuten, mutta tässä ei sivuttu sitä seikkaa ollenkaan, että joillakin on todella herkkä vatsa. Ja muutenkin ravintoasiat saattaa pyöriä sen ympärillä mitä vatsa kestää. Sitä rasvaista pizzaa haluaisi syödäkin, mutta ei pysty kun sen jälkeen tulee järkyttävät oireet. Itsehän kuulun nykyään näihin herkkävatsaisiin ja ihan vaan sen takia siirtymässä pikkuhiljaa vatsaystävällisempään ja terveellisempään ravintoon. Rasva, maitotuotteet ja vehnä vaan ei liiassa määrin sovi minulle. Olen sen tässä 30 vuoden aikana oppinut. En enää pitkään aikaan ole miettinyt mitä muut ajattelee syömisistäni. Lähinnä koetan saada itselleni hyvän olon syömisen kautta. Minulle on tärkeää puhdas ravinto, mutta en ota siitäkään liian tiukkaa linjaa tai stressiä. Mutta mieli ja keho on kyllä voinut paremmin kun olen alkanut panostaa itseeni. Toki taaperoarjessa se ei aina ole mahdollista ja sitten kärsitään. :D Oman kehon kuuntelu olisi mun mielestä tärkeintä, ei niinkään se mitä muut ajattelee. :) Sehän on monissa tutkimuksissakin todettu että vatsan vointi liittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. :) En ole pitkään aikaan miettinyt ravintoa tämän lihava-laiha ajattelun kautta ja stressilevelit on sen suhteen kyllä alhaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta, en tota aspektia ottanutkaan. Kuitenkaan en usko että kaikilla on herkkä vatsa, vaikka joillakuilla totta kai! Joku tonne alas kirjoittikin, että se taivastelu myös toiseen suuntaan olisi hyvä lopettaa; Jos ei vaan pysty syömään sitä herkkupitsaa, vaan joutuu "tyytymään" kevyempään, ei tulisi silloinkaan kenenkään tulla valittamaan. Ja totta, ei pikkuisen kanssa ehdikään olemaan niin justiinsa omien syömistensä kanssa :D Ja itsensä kuuntelu on tärkeintä, ei muiden <3

      Poista
  6. Hyvä postaus. Oon huomannu samaa ja samaa mieltä olen kaikesta :)

    VastaaPoista
  7. Jos puhutaan nykyvuosikymmenestä, voi huomata kuinka paljon muoti vaikuttaa monen nuoren arkeen. Muoti ei ulotu pelkästään vaatteisiin vaan elämäntapoihin ja käyttäytymiseenkin. Nyt muodissa on selkeästi urheilullisuus ja hyvinvointi, mikä vaikuttaa myös käyttäytymiseen, ruokailutottumuksiin, blogisisariesi aihepiireihin ym. Yleisesti kauneusihanteitakin ajatellen hoikkuus on ollut ylivoimaisesti jokaisena vuonna suosiossa tavoitepainoista ja kropasta puhuessa. Ihminen on helposti vietävissä oleva eläin, se on fakta, harmillinen sellainen. Uskoisin, että ruokailun ja määrän vähättely on puolustusmekanismi ihmiselle, joka ei ole ihan sinut itsensä kanssa tai on epävarma seurastaan. Mitä tämänhetkiseen muotiin tulee, minusta se on erinomainen esimerkki tai miksikä sitä nyt sanoisi kasvavalle nuorelle, ainakin moniin muihin muotisuuntauksiin verattuna(muistanet anorksia-ajat, scene-ajat, ym.). Siinä olet kyllä oikeassa, että toisen ruokailutottumuksien ruotiminen saisi loppua ja jokainen saisi nauttia itsestään omanlaisena muiden mielipiteistä huolimatta. Kuten sanoitkin, nainen nyt vaan sattuu olemaan toiselle susi ja se tuskin muuttuu lähiaikoina...

    Tuostakin tuli mieleen, että aina harvoin kun satun tänne kommentin jättämään, on jo toinen anonyymi ruotimisasialla ja leimaamassa muutkin anot kiukkupusseiksi. Oletko yrittänyt ottaa yhteyttä tähän ihmiseen lopettaaksesi tämän tai keskustellut viranomaisten kanssa? Kaikkea ei tarvitse bloggaajanakaan julkisuuden eteen sietää. Hyvää kesää sinulle, Saga :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on varmasti totta, että syömisten vähättely kertoo just siitä, ettei ole ihan itsensä kanssa ok! Olen mäkin sellainen etten uusien ihmisten kanssa buffaan mene, kun tunnen itseni huonommaksi ihmiseksi jos syön enemmän kuin kanssaihminen. Ja se on ihan typerää! Ja toi on totta, kokoajanhan tää muotivillitys muuttuu, ja vaikka se ihan fitness fitness-aika onkin kai ohi, on tämä healtyhi lifestyle jäänyt, ja normaalina se on vaan hieno asia, ei överinä. Tietty mikäpä sitä överinä oliskaan hyvästä :)

      Ja yhteydenotto tohon hlöön ei oo järkevää, mut asia on viety eteenpäin ja toivon, et henkilö saa nyt elämäänsä muutakin sisältöä kuin minusta kyrsiintymisen :'D Ja ihanaa kesää sullekin <3

      Poista
  8. Siis loistava postaus :) mielestäni on tärkeää että nainenkin voi syödä normaalisti, ettei tyydy vaan salattiin esim vaikka ravintolassa. Itse jos meen ravintolaan syömään, tilaan jotain sellasta mistä oikeesti tykkään. Viimeksi tilasin burgerin ja nautin siitä oikeesti, miks naisen pitää nähdä '' nälkää'' kun vois syödä normaalisti ja vaikka pienempiä annoksia jos haluaa. Myös se että kehtaa syödä samoin myös poikaystävän seurassa. Jokainen itse tietää mistä tykkää,eikä kenenkään mielipiteen tarvi vaikuttaa siihen. Toki muistaa että tervellinenkin ruoka on hyvä, mutta syö muutakin kun salaattia :) :D !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos, mahtavaa et tykkäsit!! Mä tilaan kans aina jonkun herkun kun menee ravintolaan syömään, oon aatellut niin et jos siitä jo maksaa rahaa niin en halua mennä kaupan kautta kotiin :'D Mut on monissa ravintoloissa herkulliset salaatitkin, joista tykkään :) Ja joo, terveellisyydessä ei ole mitään pahaa, lähinnä tässä halusinkin tarttua siihen, miksi omia ruokailutottumuksiaan ihmiset kaunistelevat niin hurjan paljon!

      Poista
  9. Saga, tää on mun mielestä kokonaisuutena paras postauksesi tähän mennessä. Aihe on ollu ajankohtanen ikuisuuden, mutta silti harvoin kuulee siitä puhuttavan suoraan Hassuna harvinaisena esimerkkinä aiheen esillä olemisesta tulee mieleen jonkun välipalan tms TV-mainos, jossa pari kahvilassa istuvaa neitiä kilpaa listaa uusia ruokavalio-/elämäntapavillityksiään ja taustalla kuuluu naisten rehellisempää tarinaa kertovat ajatukset... Että kyllähän tääkin ilmiö on pakko tiedostaa, jos massamediassa voidaan heittää läppää siitä.

    Voin myöntää itekin antaneeni hyvin "puhtosta" kuvaa omista syömisistäni ja vielä kahta kovempaa vakuuttaneeni kuinka tulee ah niin hyvä olo, ku jättää pois sokerin, viljat, palkokasvit... Lista jatku pitkälle. Kyllä aika pitkälti listauksiani noudatin ja otin siitä suurta ylpeyttä. Olin myös niin vakuuttunu omien ruokailutottumusteni ylivoimasesta paremmuudesta, että aina toisinaan tuli turhan innokkaasti jaettua neuvoja muillekin, mitä on myöhemmin tullu kaduttua. Ihmiskehoon liittyy sellanen jännä juttu, että perusterveyden ollessa kunnossa ja ruokavalion ollessa maalaisjärjellä ajatellen kohtuu fiksu, kehon mielihalut muotoutuu haluamaan sellasia asioita, joita se tarvitsee. Joskus roskaruokakin voi olla tosi hyväksi (puhumattakaan siitä, miten tietty rentous ruoan suhteen hellii mielenterveyttä) enkä minä toisen lautasta vilkasemalla voi hänen mahdollisia puutostilojaan tai muuta terveydentilaa diagnosoida.

    Kiitos tästä tekstistä, hyvä lukea muiden ajatuksia aiheesta. Kyllä muakin henkilönä, joka voi puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä, pännii moinen "huonon ruoan" syömisen epätoivonen pimittely ja demonisointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ja se on ihan hurjan kurjaa! Kun puhutaan normaalikokoisista ihmisistä, ei se herkuttelu tapa. Croisantissa on joo rasvaa, mut jos sellaista mielii niin miksipä ei? Tai suklaapatukka silloin tällöin ei tapa, ja ei ole vääryyttä jos sellaisen ostaa eikä proteiinipatukkaa.

      Joo ite teen samaa, että sillä en just itteäni paremmaksi väitäkään. Kokoajan olen karsimassa hiilareista ja joskus töissäkin selittänyt silmät kirkkaina kun en enää sokrua syö. Ja joo onhan se ihan oikeasti se mun sokerinsyönti vähentynyt mutta ei ole mihinkään kadonnutkan! :D Ja jep, sitä ei voi tietää mitä taustalla on, niin jokainen syököön miten lystää. Ja vaikka olisikin se klassinen tilanne missä ylipainoinen ihminen tilaa tuplajättijuustoburgeria light colalla, niin miksipä siinäkään tuomitsemaan, jokainen tekee mitä haluaa ja se ei minultao le pois.

      Ja ihana et tykkäsit tästä tekstistä kovasti, aivan mahtava palaute <3 U made my day ^_^

      Poista
  10. Viisaita sanoja, tuntuu että ei oo itellä enää mitään lisättävää!<3 P.S. Ihana huivi!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanuus <3 Ja se on! *_* Oon ihan in love sen kanssa!

      Poista
  11. Todella hyvä teksti! Olen kaiken kaikkiaan samaa mieltä ja miellän että tämä ruokamäärien suoranainen valehtelu ja siistiminen julkisesti on jollain tapaa trendikästä. Mulla on pari ystävää, jotka tekee yleensä kahvilaan tai syömään mennessä myös tosi ison numeron siitä, että 'Mä en oo syönyt tänään MITÄÄN' tai 'Oon syöny viimeksi vain aamupalan, kauhee nälkä', jolla oikeutetaan se että otetaan joku kakkupala. Olen sitten joskus kysynyt, että miten se oot selvinnyt koko päivän töissä pelkällä aamupalalla, ja pitäiskö syödä jotain muutakin kuin kakkua sit nyt, niin alkaa vyyhti purkautua ja ystävä toteaa, että 'no oli meillä lounaana sitä ja tätä ja tuota'. Mitä ihmettä? :D Mä en ole koskaan ainakaan tuominnut ketään, jolla on säännölliset ruokailut ja lounaat, enemmän ihmetystä aiheuttaa juuri tämä asioiden liioittelu/vähättely/muuntelu ruokamäärien suhteen.

    Tää ilmiö näkyy myös käänteisenä. Tuolla ylempänä toinen kommentoija puhui esim. vatsaystävällisestä ruokavaliosta, jolloin parhaat rasvamätöt ja herkut tuo oikeasti fyysisesti huonon olon tai suorastaan kipuja (esim. ärtynyt suoli aiheuttaa tätä monen ruoka-aineen kanssa). Itse joudun kipujen takia vähän katsomaan vehnän ja palkokasvien yms. suhteen mitä suuhuni laitan ja esimerkiksi tämä vehnän karttelu demonisoidaan heti, että MILLÄS IHMEDIEETILLÄ SITÄ OLLAAN, EI SUN TARTTE LAIHDUTTAA jne. Tosi ikävää sekin, koska en yritä laihduttaa, yritän varjella itseäni siltä, etten kuole seuraavan parin tunnin päästä vatsakramppeihin ja istu vessassa paria tuntia. :P ELi myös tässä asiassa saisi ihmiset pitää huolta vain omista ruoistaan ja jättää kommentoimatta ja arvioimatta muiden eväät!

    Kiitti hyvästä tekstistä, sai jälleen ajatukset virtaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, toi oikeuttaminen jäi multa täst tekstistä kokonaan! Aina pitää löytää joku syy miksi saa herkutella. Mulla se syy on fyysinen työ, aina selittelen itselleni (ja muille) että "Nokun koko päivän juoksee ja seisoo ja liikkuu niin tää starbucks on ihan ok!". :D Ja kun eihän sitä herkuttelua TARVITSE perustella, hyvä peruste on se että nyt tekee mieli. Ja toi säännöllinen ruokailu just on hyvästä, en mäkään aattele mitään siitä, jos sanoo että söin aamiaisen ja lounaan ja nyt nälättää, käydäänkö kahvilassa. Versus sitten se perinteinen "hei en oo syönyt mitään voitasko käydä kahvilla". Ihminen on kyllä hassu eläin :D

      Ja joo, se on kyllä totta. Ehkä se koetaan uhaksi? Tulee sellainen paska fiilis siitä, että toinen osaa olla syömättä turhuuksia, ja sitten tulee se fiilis että "Nokun toi ei syö niin en syö minäkään". Nimittäin voin samaistua tähän tilanteeseen itsekin siinä määrin, että saan huonon ihmisen fiilikset siinä tilanteessa. En kyllä tuputa safkaa kenellekään tai kritisoi syömisiä, mutta sen fiiliksen tuloa ei voi estää.

      Ja kiitos kaunis, ja ihana kun jaksoit kirjoittaa näin pohtivan kommentin! ^_^

      Poista
  12. Se on niin naurettavaa, että itkettää. Naiset leukivat toisilleen sanomalla kuinka vähän on syönnyt ja seki salaattia. Ja toiset naiset ihailevat sitä.
    Niin kauan, kun ihminen voi hyvin on ihan sama mitä hän suuhunsa laittaa. Todella harva meistä oikeasti tuomitsee ihmisen jos hän ottaa ulkona hamparin tai syö suuren määrän.
    Syömisestä on tehty liian arkaa. Vaikka se on jokapäiväistä elämää.
    Hyvä postaus Saga! Ja kauniina olet kuvassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TOi on niiin totta, että syömisesä on tehty iso mörkö vaikka se on niin normaali ja jokapäiväinen asia ettei mitään rajaa. Ja kiitos kiitos ^_^ Omasta mielestäni näytin ihan pyllyltä mut joku kuva oli julkaistava :'D

      Poista
  13. Hyvä postaus jälleen Saga! Mun mielestä myös syöminen on jotenkin semmonen häpeä, etenkin jos olet lihava.. -.- Kyllä mä ainakin usein lisäilen Instaan kaikkia herkkukuvia ja joskus blogiinkin :) En häpeile mitä syön, mutta haluaisin kyllä syödä terveellisemmin. Ja monesti otan ravintolassa salaatin kun ne on vaan niiiin hyviä! + Sen takia, että mahtuu jälkkäriä sitten;) Ja kun miettii, että olikohan se Amarillon salaatissa kun voi olla se 1000 kaloria haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, musta sekin on väärin. Ylipainoinen ihminen usein tietää oman tilansa, ja siis, mun mielestä herkuttelu ylipainoisillekin on ok. Jos laihduttaa, herkuttelu satunnaisesti ehkäisee ahmimiselta. Ihmiset ei voi tietää koko taustaa, siksi onkin kurjaa lähteä tuomitsemaan. Ja hieno juttu ettet häpeile, ja meikä voi ainakin tunnustaa et sun ruokakuvia on niiin herkullista katsoa, tulee valtaisa nälkä itsellekin :D Ja toi on totta, ne salaatit joissain ravintoloissa ei ole mitään terveyspommeja XD

      Poista
  14. Todella hyvä kirjoitus tämä! :) Oon itekin usein miettinyt samaa aihetta ja on musta ihan mahtavaa, että kirjotit rohkeena mimminä postauksen tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos kiitos! Ihana kuulla et tykkäsit ^_^

      Poista
  15. Hei ihan huippu postaus, tosi puhuttelevasta aiheesta olit kirjoittanut! :)

    VastaaPoista
  16. Hyvä postaus. En ole onneksi törmännyt itse tuohon kaunisteluun, että pelkkää salaattia ja rahkaa. Itsehän puhun harvaseen viikko syöneeni jotain sontaa ja kuvaan ne hampurilaiset varsinkin blogiin saakka :D Tiedän, että pitäisi varmaan vähentää, mutta jos taltioin ylös mässyni, niin suuremmalla syyllä tulee sellainen, että voisi oikeasti vähentää eikä vaan esittää, että söin salaattia, kaikki ok. Itseään siinä huijaa kaikkien muiden ohella.

    Sairaampaa on minusta vahtia jokaista suupalaa, kuin välillä herkutella. Ruoka on nautinto, ei pakollinen hyödyke.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TOdellakin allekirjoitan vikan lauseen! Ja itsensä huijaamistahan toi sitten eniten on :) Kiva et tykkäsit tästä postauksesta ^_^

      Poista
  17. Lul tää oli mulle uutta. Kiinostaaks oikeesti toisia mitä joku toinen syö? Mulle ei oo koskaa tullu mieleenkää et kukaa kattelis nenänvarttaan pitkin söin sitte mitä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neiskommenttien määrästä omassa ja muiden blogeissa päätellen; Kyllä :D

      Poista
  18. Miten monta kertaa olenkaan miettinyt tätä samaa asiaa! Oli todella hyvä postaus!
    Ihanaa, että uskallat puhua asioista ja mielipiteistäsi noin suoraan! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa et tää asia on suakin mietityttänyt ja et tykkäsit tästä tekstistä :) Kiitos <3

      Poista
  19. Haha tää on niin totta! Muistetaan aina antaa ymmärtää, että kyse on ollut korkeintaan vain siitä yhdestä sievästä kakkupalasta, josta on napattu kuva esim instaan. Ja saatetaan selittää hirveen pitkä selitys siitä, miksi tuo yksi sievä pala oli nyt sitten "oikeutettu". Tai mihin kaikenmaailman kissanrisitijäisiin pitikin sitten tehdä kakku, tai harjoituskakku, koska ei voinut kieltäytyä ystävän pyytäessä. Ja ystävä voi olla sairas. Koska julma maailma. Joten on pakko tehdä epäterveellinen leipomus. Koska muuten sen leipomista ei voi oikeuttaa. Välillä ehkä ahdistaa kans, kun nimenomaan pusketaa vaa niitä terveysvinkkejä ja reseptejä. Sillee joo; kukaan ei yhtäkkiä käytäkkään perus taloussokeria tai vehnäjauhoja, kun leipoo.

    Oon ehkä kauhee, mutta itteä ärsyttää välillä kans, miten julistetaan, että noniin olen alkanut elää vegaanisemmin/"kasviperäisemmin" ja samanlaista haloota seuraavaksi jaetusta kanasalaattiohjeesta picniciä varten ei nosteta kuin esim vedetään jyrkkiä viivoja herkkujen ja bloggaajan "läskeyden" välille. Siis aivan järkyttävää kyllä, että kellään riittää into ruotia tällaista millään palstalla. Mut vituttaa, että läskeys on tämän maailman synti. Mutta lihaa ei sinänsä tartte oikeuttaa mitenkään, vaikka miten ois lobannut sen vähentämisen ym puolesta. Okei, ehkei niin räikeitä esimerkkejä edellisestä ole, mutta kun syöminen niin puhututtaa, niin naurettavaa, että kaikki pyörii vain sen ympärillä, miltä toinen näyttää. Kateellisethan siellä kuitenkin keskenään kirjoittelee, eikä lihansyönti tai eläinperäisten tuotteiden syömättömyys näy ulospäin kropasta.

    Hyvä kirjoitus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mä kirjoitinkin tonne jo yhteen vastaukseen et unohdin täysin tän perusteluasian :D AIna pitää löytyä joku perustelu ja syy miksi se yksi kakkupala on sallittu. Kuten kirjoitin, mä perustelen myös itselleni aina miksi olen oukeutettu asiaan x, vaikka eihän sen niin pitäisi mennä!

      Ja tavallaan ymmärrän tonkin, että kun syömisestä ruvetaan keuhkoamaan. Mä itse kasvissyöjänä en osaa ärsyyntyä veganismista, hiilarittomasta, paleosta jne, vaikka jotain paleoruokavaliota en nyt ymmärräkään ihan täysin. :)

      Ja hei, ihan mahtavaa et tykkäsit tekstistäni, puss <3

      Poista
  20. Tosi hyvä teksti! Mä oon pyrkinyt välttelemään tiettyjä ruoka-aineita (mm. sitä vehnää, pastaa tms) sen takia et tiedän et mun kroppa ei kestä sitä ja voin henkisesti pahoin kun turvottaa. Asutaan poikaystävän kanssa viel omien porukoidemme kanssa ja aina kun poikaystävän luo meen ja aina kun ruokaa tarjotaan niin sillon myös syön, vaikka siellä sitä pastaa olisikin. Että vaikka mä oon karsinut tiettyjä juttuja pois niin en kieltäydy, vaikka tarjolla olis juttuja joita mä en normaalisti syö. Parisuhteen alussa söin vähemmän ettei toinen nyt aattele et mikä kilometrivatsa mulla on mut nykyisin jos käydään ulkona syömässä niin käydään yleensä burgerpaikoissa, koska ne on molemmille mieluisia (Enkä siis tarkoita bk, mcdonalds tai hese) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TOi on kurjaa jos ei kroppa kestä, mut tietenkin omaa vartaloa tulee kuunnella <3 Ennemmin kuin muita :) Ja nam burgeripaikat! <3

      Poista
  21. Olen sun kanssa täysin samaa mieltä<3 Ihanaa kun kirjotit tän postauksen! :))

    VastaaPoista
  22. Ihan älyttömän loistava teksti ! Olen ite huomannu tän ihan saman asian ja monesti kaverin kans ruodittukkin juuri tämmösitä käytöstä. Tosin myös omalla kohdalla, etenki painonpudotuksen jälkeen huomasin syyllistyväni samaan. Sitä on oppinu monen mutkan ja pohjan kautta arvostaamaan sitä oikeasti omasta mielestä hyvää ruokaa ! Oli se sitte pastaa tai maitorahkaa, mutta mun mielestä tärkeinä on se, että ite pitää siitä ruuasta mitä syö. Elämä on ihan liian lyhyt hukattavaksi pelkkään salaatinjyrsimiseen pelkästään sen takia ettei kroppaa turvota ! Kertakaikkiaan mahtava postaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän itse kukin siihen sorru, mutta silloin tällöin se meille naisille sallittakoon ;) JA toi on totta, kuhan on hyvä olo itsellään, se on tärkeintä <3 Ja nimenomaan, asioista pitää nauttia! Kiitos, ihana kuulla et tykkäsit ^_^

      Poista
  23. Kiitos tekstistä, sillä tämä oli mulle ihan uutta! En ole huomannut itse moista ollenkaan, tämähän johtaa nyt siihen että alan kiinnittämään haluamattakin asiaan huomiota :'D Joskus kyllä jos on vieraiden luona niin yritän hillitä kun tekee mieli syödä kaikki tarjottu XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no hei, sulla on sit ollu ihan mahtava porukka ympärillä, oot välttynyt paljolta pahalta :D

      Poista
  24. Mä oon pohtinut tätä samaa asiaa monta kertaa! :D Hyvin kirjoitettu teksti! :)

    VastaaPoista
  25. Nainen tuntuu olevan naiselle susi, oli kyse sitten työelämästä, äitiydestä, ravinnosta, parisuhteesta... No melkein mistä vaan. Yleisestikin miksi haukumme ja mollaamme toisiamme? Sen sijaan että kannustaisinme, auttaisimme ja tukisimme toisiamme?

    Itse kun en näe henkilökohtaisesti mitään syytä toisen naisen menestyksestä tai tavasta elää varsinkin jos se tekee sen ihmisen onnelliseksi. Ei minusta olisi esimerkiksi vaikka sairaanhoitajaksi tai oman yrityksen toimitusjohtajaksi. Mutta nostab hattua edellä mainituille. Eikö voida tehdä kaikki yhdessä päätös, että mollaamisen sijaan alkaisimme löytää toisistamme aiheita kehuihin? Ja mollaaminen vaihdetaan rakentavaan kritiikkiin. Painosanalle rakentava, eikä se "sananvapaus, niin saan olla niin törkeä kommenteissani kuin haluan, koska hei sananvapaus"

    Mutta loistava kirjoitus :)

    VastaaPoista
  26. Hyvä postaus! Samaa olen itsekin joskus kavereiden kanssa pohtinut. Onneksi mulla ei muuten ole kauheaa ongelmaa syömisten kertomisessa, mutta välillä kyllä huomaan, että esimerkiksi heseruokailua ei välttämättä kehtaisi tunnustaa :'D

    VastaaPoista
  27. Veit sanat suustani! Itse en oo tähän juurikaan syyllistynyt ja siksi ihmetellyt kovin. Miksi pitää esittää, ettei syö paljoa? Eiköhän sen kuitenkin päälle päin näe minkälaisia valintoja sitä yleisesti ottaen tekee. Monet miehet on ihmetelleet kuinka paljon syön ja lähinnä kuinka paljon pystyn syömään.. :D Suurimmaksi osaksi tosin syön terveellisesti, mutta jos herkuttelen, niin mielelläni sen teen jonkun muun seurassa kun yksin! Hyvä postaus! :)

    VastaaPoista