maanantai 10. lokakuuta 2016

*:・゚✧Okinawa!✧・゚:*

Nyt jatkuu matkapostaukset. Ensimmäinen kohde meillä oli Okinawa, pieni eteläinen saari Japanissa. Okinawa on aikamoinen turistimesta, mutta nimenomaan Japanilaisille. Olen ymmärtänyt, että Okinawa on Japanin Kanarian saaret; Ne joilla ei ole aikaa ja rahaa lähteä Havaijille, lähtevät Okinawaan. Tämä kyllä näkyi vahvasti, sillä kaupat olivat matkamuistomyymälöitä toisensa perään. 












Okinawa oli ihan superkiva kokemus, niitä kohteita jonne ei olisi tullut koskaan lähdettyä muuten. Olin vähän yllättynyt, sillä ystäväni kysyi suhteuduttiinko meihin rasistisesti. Ei todellakaan suhtauduttu, vaan hurjan ystävällisesti, kuten aina muulloinkin Japanissa. Onnistuttiin tukkimaan juna-aseman lipunmyyntimasiinakin, ja saatiin todella kohteliasta palvelua siitä huolimatta. No, ystäväni sitten selitti että Okinawassa suhtaudutaan helposti hyvin nihkeästi vaaleaihoisiin, varsinkin Jenkkeihin. Okinawassa on yhä nimittäin Yhdysvaltojen sotilastukikohtia, ja saarella on vielä sodanjälkeisiä kaunoja molemmin puolin. Kuulin, että Jenkit helposti käyvät Okinawalla sikailemassa, ja useita raiskauksia on heidän tiimoiltaan tehty viimevuosinakin. Ilmeisesti sitten emme olleet heidän näköisiään, tai vaihtoehtoisesti sitten negatiivista suhtautumista heihin ei enää ole, sillä minkäänlaista pahaa sanottavaa ei meidän kohtelustamme kyllä ollut. Ihana paikka, vaikkakin päivävisiitti oli ihan sopiva; Tekemistä ei Okinawalla niin hurjasti ollut kuin esimerkiksi Tokiossa, Fukuokassa tai Hiroshimassa. 
Miltäs Okinawa näytti teidän silmiin? Kiinnostaisiko vierailla? Paikka oli kyllä hurjan sympaattinen, ja varmasti jos lähdemme Japaniin reilaamaan niin pyritään käymään uudestaan!

29 kommenttia:

  1. Jotenkin tekstistä tuli mieleen Lappi, joka on Suomessa suomalaisten turistikohde aika usein.
    Huh. Inhottavaa tuollainen käytös jenkeiltä. Pilaa samalla meidän muiden mainetta, jotka mitenkään ulkonäöllisesti samaan lokeroon sattuu :/
    Kohteena mielenkiintoinen paikka! Pitää painaa mieleen ja käväistä, kun joskus Japaniin pääsen.
    Suomalaisena se on aina hassua lukea, että jossain päin maailmaa on oikeasti mukavia ja iloisesti auttavia ihmisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse työskentelen Lapissa matkailun parissa. Työkieleni on englanti ja arvioltaan 80% asiakkaista muualta kuin Suomesta :).

      Poista
    2. Vilu: Haha joo :D Tosin, lapissa kyl tosiaan on ehkä hitusen enemmän ulkkareita kuin suomalaisia turisteina, sekä lappi ei oo halpaa matkakohdetta nähnytkään, ainakaan jos menee sinne ylläkselle/leville :D Laskeskeltiin miehen kanssa, että meidän japaninviikko maksaa vähemmän kuin uudenvuodenseutuun viikko ylläksellä! :D

      Poista
    3. Ano: Jep, ittellekin jäi se kuva kun siellä kävi, että saksalaisia, japanilaisia ja venäläisiä ne suurin osa oli :)

      Poista
  2. Näyttää upealta paikalta!♥ Tonne on joskus pakko päästä :)

    VastaaPoista
  3. Vähänkö söpö tuo meikkihylly ♥ Mielenkiintoista kuulla juurikin tuollaisista paikoista, joihin ei ihan ensimmäisenä ole ajatellut matkustaa :) Ja veikkaan, että teihin on suhtauduttu mukavasti, sillä ette ole sikailemalla siellä liikkuneet toisin kuin luultavasti ne jenkit, jotka sinne on sikailemaan mennyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi meikkihylly oli ihana! Niin ne Japanissa on kyl aina :D JA joo voi olla että meidän ulkoinen olemuskin oli aivan eriä. Siitä noi risteilyt onkin aivan mahtavia, kun pääsee vierailemaan sellaisissa paikoissa, jonne ei tosiaan muuten edes suunnittelisi lähtevänsä :)

      Poista
  4. Haha en ookaan ajatellut että Kanarian saarten tapaisia paikkoja voisi olla muuallakin :D Varmasti kyllä kiva päästä tuollaisiin paikkoihin, mihin ei muuten tulisi niin lähdettyä, vitsit maailma on niin valtava että nuo pikkuiset kohteet unohtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuolla hoodseilla oli :D Japanissa noita paikkoja on, kun maa on niin pitkulainen ja menee todella etelään noi eteläisimmätkin saaret :) Ja äläpä, niin paljon ois kaikkia ihanii mestoja et sit nuo rauhallisemmat ja ei-niin-tunnetut -paikat unohtuu :D

      Poista
  5. Ostitko mitään aasialaista kosmetiikkaa? Niistä on aina kiva lukea postauksia, kun noi niiden meikkihyllyt on kuin jotain karkkikauppoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa en ostanut, ajattelin jättää meikkiostokset uudenvuoden matkalle, kun nyt on vielä edellisiä meikkejä jäljellä :) Ja totta, noi japanilaiset kosmetiikkakaupat/hyllyt on ihan rakkautta!

      Poista
  6. Ihania kuvia! Olen muutamilta tutuilta ja kavereilta kuullut, että Okinawassa on kyllä ihan mukavaa, vaikkei olekaan niin paljon tekemistä kuin joissain muissa Japanin kaupungeissa. Varmasti oli omalla tavallaan erilainen ja mukava kokemus verrattuna esimerkiksi Tokioon. Nämä kuvat herättivät mun matkailuinnon enkä millään malta odottaa omaa matkaani ensi helmikuussa :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^_^ Oii sulla käyny tuttuja siellä! Mahtavaa. Mun piti ihan tsekkailla tässä että mitenkä helposti tuonne Okinawaaan pääsee matkustamaan Helsingistä. Jep, ei siellä oo hurjaa määrää aktiviteetteja, mutta päivän vierailulle tuo oli todellakin ihana paikka! <3 Oiii ihanaa, oottelen sulta sit matkafiilistelypostauksia <3

      Poista
  7. Näyttää tosi ihanalle paikalle, jotenkin kodikkaan ja söpön oloinen<3 Kelpuuttaisin reissun tonne kyllä koska vaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii <3 Kiitos! Sun kannattaa kyl ehdottomasti käydä tsekkaamas noita aasian kohteita, tykkäisit varmasti <3

      Poista
  8. Näyttääpä kyllä kivalta ja ihan käymisen arvoiselta paikalta! :) etenkin noi meikki hyllyt näytti houkuttelevilta 8) X)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikkihyllyt japanissa on parhautta <3 Kyl oli tosi mukava paikka! :)

      Poista
  9. Näitä sun matkapostauksia on tosi kiva lukea :). Toi meikkihylly näyttää houkuttelevalta!

    VastaaPoista
  10. Lisää jo näitä! Kivan matkakuumeen saat mulle aikaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voii kiitos :D Joo on vielä muutama osa tulossa ;D

      Poista
  11. Okinawa näyttää ihanalta! Siellä ei ole vielä tullut käytyä, mutta ehkä jollain Japanin reissulla sitten. Seuraava suuntautuu näillä näkymin pohjoiseen, joten ehkä samaan ei viitsi ympätä Okinawaa. :D

    Tuosta rasistisesta kohtelusta... Itsellä on siitä kokemus, mutta onneksi vain yksi. Sattui tosin ihan Tokiossa.

    Yritettiin asioida yhdessä ravintolassa miehen kanssa. Ravintola oli kyllä auki, mutta henkilökunta vain silti päätti, ettei meitä ole olemassa. Yritettiin kohteliaasti jutella englanniksi, mutta kun se ei tuottanut tulosta, vaihdettiin japaniin. Ei, olimme ilmaa. Tuli kyllä todella ikävä fiilis ja hipsittiin sitten vähin äänin pois ja etsittiin kokonaan toinen paikka.

    Onneksi tuo on ollut tasan ainoa kerta, kun moista on omalle kohdalle sattunut. Aina muulloin palvelu on ollut tosi ystävällistä, vaikkei kielitaito olisi kummallakaan osapuolella täysin riittänyt. Ja siis ihan tavalliset kaduntallaajatkin ovat olleet aivan mahtavan ihania, jos ollaan harhailtu eksyksissä tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikäää siis aivan kamalaa! Tosi karua, mulla ei oo (onneks) tollasta kokemusta kyl yhtään! Lennolla meihin suhtauduttiin tosi kuisevasti, oli vähän sellainen fiilis että koska oltiin ainoa t länkkärit lennolla, ei meitä tarvinnut palvella. Tosi tyhmää >: Mut joo onneks on ainoo kerta kun tommosta on ollut, toivottavasti ei toiste tartte kohdatakaan >_<

      Ja joo ei ehkä okinawaa jos pohjoisessa reissaatte :D Ittee kiinnostas kans Pohjois-Japani, siellä ei oo tullu käytyä. Ehkä ensi kerralla sitten!

      Poista
  12. Näyttää kyllä tosi upealta paikalta tämäkin! :) En oo koskaan lukenut/kuullut, että joku olisi käynyt tuolla joten mielenkiintoista lukea tästä. Ja kiva kuulla, että saitte hyvää palvelua myöskin! :)

    VastaaPoista
  13. Okinawasta mulla on ollut jotenkin sellainen mielikuva, että se on hiekkaa, rantaa ja merta - ihan kuin Orange Rangen musavideoilla :'Ddd Kiva nähdä tällaista "vaihtelua" mun odotuksiin ^^ Okinawalle haluan kyllä joskus - kunhan pääsis ensiks ihan Tokioonkin :)

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia! Tykkään etenkin katukuvista ja jättiravusta.

    VastaaPoista