tiistai 6. joulukuuta 2016

*:・✧Juouluinen chai latte✧・゚:*


Tällainen todella laiskan naisen (tai miehen) herkkujuomaresepti tällä kertaa. Minua ei siis liiallisella luovuudella keittiössä ole koskaan siunattu, joten tämä on kaikille meille jotka haluavat jotain erikoista ja kahvilatasoista juomaa aina silloin tällöin, mutta mausteiden sekottelu ja maidon keittely ei hotsita. Päätin tuossa yksi ilta, että haluan juoda jotain kofeiinitonta, lämmintä eikä liian makeaa mutta kuitenkin makeaa ja JOULUISTA. Aikamoinen määrä kriteerejä. No, siitä seurasi sitten jouluinen chai tea latte. Jaan tämän reseptin nyt kanssanne, ja arvatkaapa mitä tähän tulee?
Jep, kapseleita. Tuo kapselikeittimen chai tea latte on niiin hyvää! Tykkään! Joku kerta kyllä toteutan chai laten ihan itse alusta loppuun asti, mutta tähän asti nuo kapselit ovat saaneet ajaa asian.
Ennen kuin tuoppi laitettiin keittimen alle, lorautin pohjalle pikkuisen vanilla siirappia, sekä murensin piparia, ja lisäsin hitusen kanelia.

Sitten juoma vaan kapselikoneen alle. Meillä on tämä simppelein malli, joka on kyllä ollut todellakin hintansa maksanut takaisin (Prisman alelaarista kahdellakympillä). Tässä tosiaan ei ole tuota annostelijaa, vaan pitää itse silmämääräisesti katsoa että maitovaahtoa että sitä itse juomaa tulee sopiva määrä.

Kun juoma on lorissut mukiin, niin koristeeksi kanelia sekä piparkakkua. Ja jouluinen herkkujuoma on valmis! Tämäkin on niin muuntelukelpoinen, että sen kun vaan jättää vaniljan pois jos ei tykkää, korvaa vaniljauutteella (ei niin sokerikasta) tai lisäilee mausteita. Ja on tuo chai tea latte itsestäänkin jo herkullista ilman mitään lisiä, joten suosittelen sitäkin lämmöllä testaamaan, jos itseltä kapselikone löytyy (tai jos ei löydy, käykää kaverin luona kokeilemassa). Miltäs juoma vaikutti? Tykkäättekö chai latesta?

14 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen juoma, vaikka itse en hirveästi teestä välitä ♥ Ja todella suloinen ja jouluinen tuo sun muki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistaa tota chai tea lattea :) Se ei maistu sellaiselle perusteelle, vaan on mausteisempi ja makeampi :) Vähän niinkui maitopohjaista glögiä! Ja kiitos, toi muki on supersöpö heräteostos :D

      Poista
  2. Pakko tätä kokeilla joskus! Näyttää niin herkulliselta.
    Meiltä löytyy tuo sama keitin valkoisena. On tosiaan maksanut itsensä takaisin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kapselikone on kyl ihan parhaita ostoksia mitä on tullu tehtyä :D Suosittelen maistamaan tota chai lattea <3

      Poista
  3. Mie rakastuin Chai Latteen sillä silmän räpäyksellä, kun ekan kerran maistoin! Siihen tosin meni aikansa, koska luulin pitkään, että kyseessä on kahvia latte sanan takia :D Mutta noi kapselit on tosi hyviä, harmi vaan etten ole spotannut niitä yhdessäkään kaupassa missä olen niitä haeksinut :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, se on niiin herkullista :D Ja joo siks en mäkään uskaltanu kokeilla tota kun aattelin sen olevan mausteista kahvia, kunnes sit kerran päätin et nyt kokeillaan :D JA taivaat aukeni, oli kyl niin hyvää! Tota sai verkkokauppa.comista, mut nyt en oo löytäny mistään kaupoista :( Piti tilata ihan sikana noita ihan Dolce Guston omasta verkkokaupasta, kun siel oli niin kovat postikulutkin >_<

      Poista
    2. Kiitti vinkistä! Ja joo mulla kaveri valaisi mua asiasta yksi kerta kahvilla ja sitten olikin menoa :D

      Poista
  4. Kuulostaapa herkulliselta ja JOULUISELTA! <3 Mä en oo ikinä maistanut chai tea lattea! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelen ehdottomasti maistamaan! Espresso housessa on parhaat chai latet <3 :)

      Poista
  5. Näyttää ihanalta :) Kivan jouluinen <3

    VastaaPoista
  6. Oijoi miten näyttää hyvältä ja tuo muki on aivan ihana! <3 Mä en olekaan chai lattea koskaan maistanut, eikä meillä ole liioin kapselikeitintä jolla tätä toteuttaa, mutta ehkä seuraavan kerran kun kahvilassa pistäydyn niin voisin chai lattea maistaa :) Vaniljasiirapin ja piparin murusteleminen juomaan ylipäätään on tosi kiva idea, hitsi kun nyt joulun alla löytyy jokaiselta aivan mielettömästi kivoja reseptejä ja kaikkea haluaisi kokeilla :D

    VastaaPoista
  7. Näyttää niin hyvältä, harmi kun en oo mikään kahvin tai edes laten ystävä :D

    VastaaPoista
  8. Ainoa chai latte, jonka olen juonut koskaan, oli Fazer-kahvilassa Tampereella ja se oli ihan kamalaa :D Siis haju oli sellainen vanhan mummon vaipat ja vaikka en kyllä tiedä miltä ne maistuvat, mutta maku oli samaa luokkaa. Jäi juomatta, yäk!
    Tykkään kyllä chaista ihan normiteenä, vaikka ei se suursuosikki olekaan, että jospa sitä joskus kokeilisi vaikka tuolleen kapselikeittimellä. Nyt ei vaan ole kapselikeitintä, mutta siinähän sen joskus ostaa, jos tarvetta tulee. Toistaiseksi olen tehnyt pressopannulla, joten ehkä se ite keittäminen olisi lopulta se todennäköisin vaihtoehto.

    Matcha lattea kokeilin joku pari viikkoa sitten (vihreästä teestä tehty latte) ja se oli oikein hyvää, semmoinen vähän pinaattisoppa tuli mieleen mutta esim. minttusiirapilla se olisi varmaan täydellistä. Kotiin ostin piparkakkusiirappia Sokokselta, mutta se on aika mietoa ja enemmän tulee makea maku kuin varsinaisesti piparinmaku, mutta kyllä se käytettyä tulee joskus. Voisi vaikka hyödyntää tuota piparinmurustamisideaa tai sitten ihan syödä pipareiden kanssa :)

    VastaaPoista